Kies hieronder de tamme vogel die u wilt reserveren ...

STAP 1 van 3
Klik op de soort van uw keuze en volg éénvoudig de instructies.

KLIK HIER om 2 vogels samen te reserveren.

Lees Meer

Stap 1 van 3:

Klik op de vogel soort van uw keuze:

  • STAP 1: Kies de Vogel

    1. Klik hieronder op de vogel van uw keuze om deze te reserveren. Zijn er geen jongen noch eitjes beschikbaar dan komt u na het voltooien van uw reservering direct op de wachtlijst. (wordt altijd vooraf vermeld ).

  • STAP 2: Betaal veilig via uw eigen bank

    2. Op de speciale betaalpagina behorende bij de vogel van uw keuze klikt u de betaal link aan om af te rekenen met IDEAL of MR CASH ( België).

  • STAP 3: Klaar!

    3. Na het verzenden van uw contact gegevens, eventueel overeenkomst formulier en verkregen CODE, ontvangt u binnen uiterlijk 12 uur, maar meestal binnen 1 uur van ons de bevestiging dat uw vogel gereserveerd is.

Soms komt het op de minuut aan...

De behandeling van de reserveringen geschied op volgorde van binnenkomst van betaling.

Niet op ontvangst van het eerder door u ingevulde formulier!
Voltooi daarom nu direct uw reservering en voorkom daarmee dat iemand anders ondertussen een reservering wel voltooid door af te rekenen en u dan dus te laat bent.

Als u direct uw reservering VOLTOOID door het doen van de betreffende betaling, sturen wij binnen max. 12 uur ( meestal binnen 1 uur) de bevestiging daarvan, omdat betalingen via IDEAL en/of MR CASH ( België) vrijwel direct voor ons zichtbaar zijn.

Wacht u hiermee echter te lang dan is het goed mogelijk dat iemand anders ondertussen wel afrekent en daarmee dus de door u gewenste vogel eerder reserveert. Dit komt omdat de door ons gesocialiseerde tamme vogels erg gewild zijn en dus doorgaans niet lang als 'beschikbaar' vermeld blijven staan.

Behandeling van reserveringen geschied op volgorde van binnenkomst van aanbetaling.

Los van een eventueel aanwezige wachtlijst die er op enig moment kan zijn, doordat een aantal exemplaren van een bepaalde soort al op voorhand is gereserveerd, is het bij ons altijd mogelijk een vogel te reserveren.

We hebben dit zo ingesteld, vanwege de grote vraag naar onze deskundig tot huisdier gesocialiseerde papegaaien en parkieten en daarmee gepaard gaande correspondentie die tot dagtaak werd verheven.

Zodoende hoeft er o.a. niet meer voortdurend gecorrespondeerd te worden over welke vogel wanneer beschikbaar is. Deze informatie
staat namelijk dagelijks actueel op DEZE webpagina.

Is er op enig moment geen eitje noch jong beschikbaar volgens het overzicht dan kan nog steeds gereserveerd worden. men moet dan echter rekening houden met een op dat moment NIET te bepalen datum van overdracht aangezien nog niet bekend is
wanneer er überhaupt eitjes gelegd gaan worden, laat staan jongen geboren worden.

Zodra een eerste eitje is gelegd en er GEEN wachtlijst is, vermelden we dit op DEZE openbare pagina.
Meldingen van geboortes m.b.t. gereserveerde vogels vermelden we uitsluitend in het daarvoor bestemde leden gedeelte. Direct na elke reservering krijgt u toegang daartoe om de status en updates van de door u gereserveerde vogel 24/7 te kunnen volgen, totdat de vogel wordt overgedragen. Daarna behoud u de toegang tot deze eveneens zeer rijke bron van informatie omtrent alles dat te maken heeft met het houden van een kromsnavel als huisdier.

M.u.v. ara’s, caique’s en grijze roodstaarten worden vanaf 1januari 2018 reserveringen, waarbij de vogel niet binnen 1 jaar kan worden overgedragen, automatisch teruggeboekt na 1 jaar als blijkt dat er geen betreffende vogel beschikbaar is gekomen.
Wordt deze op dag 364 na het plaatsen van een reservering toch geboren, hetzij als eitje, hetzij als jong uit het ei, dan houden we de reservering dus aan.

Met deze werkwijze hopen we nog meer duidelijkheid te scheppen, voorkomen we ‘geleur’ met dieren, besparen we veel tijd die we kunnen inzetten voor de vogels zelf en is de liefhebber die een vogel reserveert zeker van het feit dat de door hem gewenste deskundig gesocialiseerde tamme vogel ‘onderweg’ is.

We willen er extra op wijzen dat zowel de kweek als het socialiseren van kromsnavels met name sinds het verbod op hand opfok per 2013 een zeer langdurig en arbeidsintensief werk is. Wie geen geduld heeft, doet er goed aan een vogel te halen bij de plaatselijke dierenwinkel. Wie dat wel heeft, zal ervaren wat we bedoelen met onze slogan: ‘Tammer bestaat Niet’.

Praktisch voorbeeld ter illustratie:

Stel onze koppels halsbandparkieten hebben op dit moment geen eitjes en ook geen jongen.
Tegelijkertijd staan er 4 groene en 2 blauwe in reservering.
U wilt een halsbandparkiet reserveren en ziet dus op deze pagina waar zich het actuele overzicht bevind dat er 'geen halsband beschikbaar is'. Toch kunt u het reserverings-formulier invullen om een aanvraag in te dienen. U ontvangt dan alle gegevens om de reservering te kunnen plaatsen, zoals betaalmogelijkheden en in dit geval het feit dat er reeds 4 groene en 2 blauwe in reservering staan.

Mocht u nu een halsbandparkiet daadwerkelijk reserveren dan maakt u dus aanspraak op de 5e groene of 3e blauwe.
Dit wordt in de overeenkomst die elke reservering bij ons inhoud schriftelijk vastgelegd a.d.h.v. het reserveringsnummer.
Vervolgens ontvangt u de toegangsgegevens voor onze leden website, waar u vanaf dat moment 24/7 de status en updates wederom a.d.h.v. het reserverings-nummer kunt volgen.

Lees verder

Wat anderen zeggen over TammeVogels.nl

Ontvangt u onze gratis Vogel Video Tips al?

Gebruik hiernaast uw naam en email om gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief te ontvangen met talloze nuttige tips en adviezen m.b.t. uw kromsnavel in huis:

privacy Wij respecteren uw privacy en versturen nooit spam.